Assalamualaikum W.B.T

Blog ini banyak berkisarkan tentang kisah di tadika dan juga diselitkan serba sedikit cerita tentang perkara lain sebagai penambah perisa. Kepada ibu bapa yang ingin tahu apakah rutin harian kami di tadika bolehlah mengikuti blog ini. Sebarang berita terkini seperti tarikh peperiksaan, tarikh cuti dan sebagainya akan dikemaskini dari masa ke semasa. Selamat membaca buat semua.

Saturday, November 20, 2010

MAJLIS IHTIFAL 2010 TADIKA ISLAM NUR HAZIQ

14 Nov 2010 kami mengadakan Majlis Ihtifal di Dewan Putra Perdana....meriah sungguh....dah macam anugerah juara lagu la pulak....yang ala ala noraniza idris pun ada....siap bunga mangga bagai.....raja dan permaisuri semua ada la.....ada yang menangis tapi yang menari tetap menari bersungguh-sungguh.....terubat penat teacher gigih melatih murid-muridnya cuma dalam 2 minggu lebih sahaja....pelajar 5 tahun sedondon megenakan jubah warna biru...anak-anak 6 tahun punya persembahan menyentuh hati sikit...siapa sangka kan, baru berusia 6 tahun dah hafal zikir taubat....alhamdullihlah....kelihatan juga ibu bapa yang terharu dengan anugerah yang diterima anak-anak mereka....bukan anak murid saja yang dapat hadiah...teacher pun dapat juga....
video

Sunday, November 14, 2010

Monday, June 7, 2010

Salam Semua



Saya adalah principal tadika. Jadi mungkin kebanyakkan cerita dalam blog ni adalah berkenaan dengan tadika dan anak2 murid saya. Kepada sesiapa yg rasa2 berminat nak jd guru tadika blh la mengikuti blog ni. Ye la utk nak menimba ilmu.

Untuk n3 pertama ni saya nak cerita skit pasal program kami lepas exam semester pertama. Kisah ni sebenarnya berlaku pada bulan lepas. Bulan lps punya crita baru nak masukkan bln ni. Apa nak buat cuti sekolah baru free skit. Buat sambutan hari lahir Qash pd 21 Mei 2010. Nak release tension skit selepas 4 hr melayan budak2 kecik umur 4,5,6 thn exam. Cerita banyak pun boring nak baca kan, jom kita layan gambar.